• Otsas

Mükoriisa taimede juurtele /murule seenjuur 1kg

SYMBIO1KG
2000000091846

Pakendis 1 kg Kulunorm: ca 1g istutava taime 1l juurepalli kohta. Murule 200g/650m2; 1 kg / 3250m2. Väga hea uue muruplatsi rajamisel, soodustab vast külvatud muruseemnetel paremini kasvada. Mükoriisa pulber: - parandab taimede toitainete varustamist - kiirendab taimede kasvukiirust - suurendab taimede elujõulisust - suurendab taimede loomuliku jõudu ja tervist ehk vastupanuvõime haiguste ja kahjurite vastu paraneb Segage koos muruseemnetega ja külvake.

39,90 €
KM-ga
Otsas

Ostes selle toote on võimalik koguda kuni 3 lojaalsuspunkti. Teie lojaalsuspunktide jääk oleks kokku 3 punkti mille saab konverteerida sooduskupongiks 0,30 €.


Mükoriisa on oma olemuselt seene juur ning moodustab enamiku taimede juurtega sümbiootilise ehk vastastikku sõbraliku seose.

Mükoriisaniidistik suurendab taime juure võimet omastada ka kaugematest ja sügavamatest mullakihtidest vett ning toitaineid nagu lämmastik ja fosfor. Tänu mükoriisale võib taime juurestiku ulatus kasvada mitmekordselt - taimed arenevad kiiremini, on suuremad ja elujõulisemad, nende väetise- ja veetarve on palju väiksem. Näiteks muru tärkab kiiremini, saab parema kasvustardi ja saavutab mõningase eelise üheaastaste umbrohtude ees. Tervemad ja elujõulisemad taimed on vastupidavamad ka haigustele ja muudele stressifaktoritele nagu soolsus ja põud.

paljudes aiandites ja puukoolides on taimed kasvanud enamjaolt steriilses pinnases, nende toitumine on olnud intensiivne ja kontrollitud. Välja istutamisel oma kasvukohale on sellistel taimedel tihtilugu raske iseseisvalt toitainete ja vee hankimisega hakkama saada eriti vaesemas kasvupinnases. Selles abistabki neid mükoriisa lisamine.

Mükoriisat saab taimede juurestikule anda mitmel viisil. Seemneid võib puhtida mükoriisapulbriga enne külvi. pulbrit saab raputada otse taime juurepallile enne taimede istutamist. samuti võib juurepalli leotada vees, kuhu on lisatud mükoriisapulbrit, või kasta juba äsjaistutatud taimed läbi rohke veega, kuhu seda on lisatud.

SYMBIO1KG